Kennismaken

Dagopvang

Kinderen van 6 weken tot 4 jaar oud zijn van harte welkom bij de dagopvang.

Baby’s kunnen bij ons rekenen op vertrouwde gezichten van de pedagogisch medewerkers die hen op schoot neemt, een fles geeft, in hun bed legt, een liedje zingt en hen troost als ze verdrietig zijn.

Samen met u spreken we af hoe u en uw kind vertrouwd raken. We vragen u dan ook het dagritme van huis voor ons op papier te zetten.

Wij hebben een verticale groep, dit betekent dat de kinderen van 0 tot 4 jaar bij elkaar op de groep zitten.

De voordelen van een verticale groep zijn: 
• Een kind kan de hele voorschoolse periode onder de hoede van dezelfde pedagogisch medewerkers blijven. 
• De pedagogisch medewerkers kunnen kinderen goed leren kennen en inspelen op individuele behoeften. 
• De jonge kinderen leren van oudere kinderen en de oudere kinderen leren de jongere kinderen helpen. 
• Kinderen leren rekening houden met elkaar en worden gestimuleerd in hun sociale vaardigheden, 
• Kinderen kunnen op hun eigen niveau aan diverse activiteiten deelnemen; een dreumes die al toe is aan een peuterspelletje kan met peuters meedoen. En andersom: een dreumes die wat minder goed meekomt kan spelen met de babymaterialen. 
• Achterstanden in de ontwikkeling van de kinderen vallen minder op, hierdoor worden deze kinderen minder snel een buitenbeentje. 
• Ouders hebben meerdere jaren met dezelfde pedagogisch medewerkers te maken waardoor een vertrouwensrelatie kan ontstaan. Ouders leren van elkaar en zien in dat problemen leeftijdsgebonden kunnen zijn.

BSO

Basisschoolkinderen van 4 t/m 12 jaar zijn van harte welkom op de buitenschoolse opvang. Ook biedt Babbelz! voorschoolse- en tussenschoolse opvang.

De wereld van een kind wordt groter naar mate het opgroeit. Kinderen in de basisschool leeftijd nemen af en toe een vriendje mee (mits bezetting het toelaat) ,net als thuis. Ze zoeken hun broertje op zusje op in het kinderverblijf om even samen mee te spelen of een boterham te eten. En als je zo groot bent dat je naar school gaat kun je heel goed mee praten over wat je leuk vind om te doen en over hoe de ruimte aangekleed en ingericht kan worden

Avond/nacht en weekend opvang

Het komt voor dat u het druk heeft in de avonduren/weekenden met bijvoorbeeld sport, een cursus of wilt u een weekendje voor u zelf. Of misschien zit u met onregelmatige diensten, ook dan kunt u bij ons terecht. Kinderen kunnen bij ons blijven overnachten. 's Avonds en in het weekend maken we gebruik van de ruimte en tuin van de dagopvang en de BSO. We hebben ook een woonkamer en een keuken tot onze beschikking. De kinderen kunnen slapen in de stoere bedstede, of in de kinderbedjes van de dagopvang. ’s Avonds gaan we gezamenlijk koken en aan tafel. Er kan gedoucht worden in de kinderbadkamer. Na een nachtje slapen gaan we gezamenlijk ontbijten, wassen en tandenpoetsen.